Een inspirerende wildpluk workshop: ontdekkingen in Zeeland

By
2 Minutes Read

Onze laatste wildpluk workshop bracht ons naar het mooie Zeeland! Tijdens een wandeling in dit schilderachtige deel van Nederland gingen we op ontdekkingstocht naar de verborgen schatten van de natuur. Te midden van kleurrijke bloemen en planten die dit landschap sieren, ervaarden we een dag vol verrassingen en natuurlijke pracht in het hart van Zeeland.

 

Op avontuur in het Zeeuwse landschap

In het bijzondere Zeeuwse landschap, waar zware storm en regen dreigden, ontstond een heel mooie Wildpluk workshop. Met regenjassen aan gingen we op pad. Hoewel onze focus lag op het verzamelen en bereiden van smaakvolle zilte lekkernijen, zoals zeekraal, lamsoor en zeewier, bleef het daar niet bij. We kwamen er al snel achter dat Zeeland vele verrassingen voor ons in petto had. Zo konden we de indrukwekkende bloemen van de heemst bewonderen, die in groepen staan. Terwijl we verder liepen, viel ons oog op een klein plantje met gele bloemen, dat wel familie moest zijn van glad walstro. Toevallig liep er iemand langs die bekend was met het gebied en ons kon vertellen dat dat inderdaad zo was!


Diversiteit ontdekken tijdens de wildpluk workshop

Al snel waren we ondergedompeld in het mooie buitendijkse gebied en de tijd vloog voorbij. Vooral de dames in de groep vonden de wereld van eetbare bloemen bijzonder interessant. Tijdens de workshop namen we rustig de tijd om deze kleurrijke flora te bekijken en later in een salade te verwerken. Elke bloem heeft zijn eigen kleur, en voegt zo een extra tint toe aan onze maaltijd. Hoewel de Wildpluk workshop in Zeeland vooral draaide om zeegroenten, ontdekten we dat het gebied ook veel andere interessante planten te bieden had. Elk plantje heeft zijn eigen verhaal. 

Alle nieuwe ontdekkingen (en smaken!) maakten dit een bijzonder boeiende dag. De knopherik, met zijn speciale mosterdachtige zaden, en de wilde selderij, die er stond alsof je in een moestuin liep, waren bijzonder mooie ontdekkingen.

 

Buiten koken met een Zeeuws tintje

Tijdens het buitenkook-gedeelte van de workshop hebben we, naast de salade van eetbare wilde kruiden en planten, ook een Aziatisch wokgerecht bereid van zeegroenten. We hadden van tevoren een tarp opgehangen, zodat we in ieder geval droog konden koken. Op gas, want op vuur buiten koken is hier niet toegestaan. Terwijl we onder de tarp genoten van een droge plek zijn we begonnen met koken. En de regen? Die viel gelukkig best mee. 

Het was een fantastische dag, mede doordat iedereen er heel positief in stond. Mijn dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze dag. Specifiek voor de prachtige foto’s die iedereen heeft gemaakt tijdens deze workshop, en die we kunnen gebruiken op de nieuwe website van Wildplukkers. Jullie enthousiasme en passie voor planten en koken hebben zeker bijgedragen aan de goede sfeer, en de foto’s die daaruit voortkomen spreken voor zich.

Met goede groet,
Renier Keijer
Wildplukkers

Renier Keijer

Author