Buitenkoken op locaties met een verhaal

Workshop Buitenkoken als bedrijfsuitje of familiefeest

 

Sinds eind 2023 is Wildplukkers samengegaan met Atelier de Beleving. Het Atelier verzorgt buitenkook workshop en catering. Tijdens een wildplukwandeling zal ook het koken op vuur terugkomen in de vorm van een wildpluk maaltijd boven het vuur. 

Atelier de Beleving organiseert voor groepen vanaf 10 personen uitjes op bijzondere locaties. Voor families, vrienden of bedrijven. Wil je een kookworkshop als bedrijfsuitje? Of op jouw verjaardag lekker dineren op een boerderij of een andere bijzondere buitenlocatie? Of ben je op zoek naar een workshop buitenkoken tijdens een familiefeest?  Dat kan allemaal bij Atelier de Beleving! Het hele jaar wordt er buiten op vuur en kolen gekookt, zelfs in de winter. Atelier de Beleving is smaakmaker in culinaire verwennerij en buitengewoon lekker eten door heel Nederland.

Het Atelier richt zich op buitenkoken op vuur en kolen (outdoor cooking). Met hulp van open vuur en kolen, heksenketel, driepoten, rookoven, hooikist en tajine zorgen we voor een verrassende workshop buitenkoken of catering. Je zult namelijk versteld staan wat er allemaal op een vuur kan worden gemaakt. Dat kan op jouw eigen buiten locatie, maar als het nodig is kunnen we ook met je meedenken voor het vinden van een geschikte locatie. Wij hebben in de loop van de 10 jaar dat we bestaan een netwerk opgebouwd van bijzondere locaties waar je zelf niet zo snel zult komen.  

 

Buitenkook tarieven : 
- vanaf 23 euro pp voor een lunch
- vanaf 33 euro pp voor een diner
- 50 euro pp voor een buitenkook workshop 

Tijdens een kookworkshop kan je ook starten met een wildpluk wandeling. De natuur is op de buitenkook locaties al om de hoek. 

Koken met het seizoen
Verse groenten van het seizoen aangevuld met soms wildpluk bloemen en planten.
Lekker en eenvoudig
Heerlijke gerechten zijn er ontdekt door op het vuur te koken. Tijdens de kookworkshops leren we je hoe deze gerechten zelf te maken.
Op vuur koken
Geeft extra sfeer aan het feest en extra smaak aan het eten
Kook of help mee!
Tijdens de workshop buitenkoken kan ga je samen heerlijke gerechten maken met een tajine of Dutch Oven.

De natuur als basis

In de natuur vinden we wat we nodig hebben om te koken. Kruiden, hout en groenten. Bij het bereiden van onze gerechten zie je de interesse voor de natuur terug, tot de presentatie op je bord

Wilde Rucola

Wilde rucola is zo herkenbaar aan het blad dat al een bekende is. De nederlandse naam is 'Grote zandkool'. Een hele pitte smaakmaker voor gerechten door de mosterdglycosiden.

Veelgestelde Vragen

Komt Atelier de Beleving door heel Nederland?

De thuisbasis van Atelier de Beleving is Arnhem en Gorinchem. Vooral voor kleinere groepen van 10 - 20 mensen is een uur rijden geen probleem. Als het wat verder weg is zou een grotere groep wel kunnen. 

Voor welke opdrachten kan je ons vragen?
We houden van de diversiteit aan aanvragen en je kunt ons gewoon voorleggen wat je idee is.
Kun je ook wildplukken tijdens een workshop?
Ja dat kan. Het kan binnen het programma van 4 uur, het gaat dan wel ten koste van het de duur van het buitenkoken. Je kunt ook vooraf de natuur ingaan zelf, of samen met Wildplukkers om ingrediënten te verzamelen voor het buitenkoken. 

Wil je meer weten over het buitenkoken? Laat hier een bericht achter

Email ons voor contact!

Bedankt voor de uitdaging om voor jouw event iets te betekenen