Workshop Buitenkoken als bedrijfsuitje of familiefeest

 

Eind 2023 is Wildplukkers samengegaan met Atelier de Beleving. Het Atelier verzorgt buitenkook workshop en catering. Vanaf nu is het mogelijk om te buitenkoken tijdens een wildplukwandeling. Of te wildplukken tijdens een buitenkook workshop.  

Atelier de Beleving organiseert voor groepen vanaf 15 personen uitjes op bijzondere locaties. Voor families, vrienden of bedrijven. Wil je een kookworkshop als bedrijfsuitje? Of op jouw verjaardag lekker dineren op een boerderij of een andere bijzondere buiten locatie? Dat kan allemaal bij Atelier de Beleving. Het hele jaar wordt er buiten op vuur en kolen gekookt, zelfs in de winter. 

Het Atelier richt zich op buitenkoken op vuur en kolen (outdoor cooking). Met hulp van open vuur en kolen, heksenketel, driepoten, rookoven, hooikist en tajine zorgen we voor een verrassende workshop buitenkoken of catering. Je zult namelijk versteld staan wat er allemaal op een vuur kan worden gemaakt. Dat organiseren we op jouw eigen buiten locatie of op een van de locaties waar we al mee samenwerken. Wij hebben in de loop van de 10 jaar dat we bestaan een netwerk opgebouwd van autentieke locaties. Deze locaties bevinden zich grofweg tussen Utrecht, Putten (Veluwe), Apeldoorn, Arnhem en Gorinchem.  

 

Buitenkook tarieven : 
- vanaf 55 euro pp voor een buitenkook workshop
- buitenkook catering prijs op aanvraag  

Tijdens een kookworkshop kan je ook starten met een wildpluk wandeling. De natuur is op de buitenkook locaties om de hoek. 

Koken met de natuur
Met groenten, wilde kruiden en wilde dieren als ingrediënt
Buitenkok
Tijdens de kookworkshops ga je zelf aan de slag terwijl er begeleiding is als je het even niet weet
Op vuur koken
Geeft extra sfeer aan het feest en extra smaak aan het eten
Verbroeder
Tijdens de workshop buitenkoken ga je in teams gerechten maken voor iedereen en ben je een ervaring rijker.

De natuur als basis

In de natuur vinden we wat we nodig hebben om te koken. Kruiden, hout en groenten. Bij het bereiden van onze gerechten zie je de interesse voor de natuur terug, tot de presentatie op je bord

Wilde Rucola

Wilde rucola is zo herkenbaar aan het blad dat al een bekende is. De nederlandse naam is 'Grote zandkool'. Een hele pitte smaakmaker voor gerechten door de mosterdglycosiden.

Veelgestelde Vragen

Komt Atelier de Beleving door heel Nederland?

Atelier de Beleving vertrekt vanuit Gorinchem en een dik uur rijden vanaf hier is geen enkel probleem. Veel locaties waar we mee samenwerken liggen tussen Utrecht, Putten (Veluwe), Apeldoorn, Arnhem en Gorinchem. Maar als je bijvoorbeeld in brabant graag wilt buitenkoken kan dit ook. 

Wat moet ik me voorstellen bij een Buitenkook workshop?

De kookworkshop kan in 3 uur, maar kan ook 5 uur duren. Het hangt er helemaal vanaf hoe laat we kunnen beginnen ook. Bij voorkeur starten we in de middag al. Maar het kan ook dat we tegen de avond starten. 

Ongeveer 2 uur voordat de workshop start, zijn we bezig met opbouwen. We beginnen de workshop met onszelf te introduceren en wellicht wil je zelf ook iets zeggen. 

Het is mogelijk om vooraf aan het buitenkoken te wildplukken. Dat onderdeel zou een uur of maximaal 2 uur duren. 

Verschillende teams maken verschillende gerechten voor de hele groep. Als er iets klaar is, dan is het tijd om te eten. Vaak zijn het ongeveer 5 gerechten. Maar hoe groter de groep, hoe meer gerechten er gemaakt kunnen worden. 

Na de kookworkshop is het mogelijk, ook op een externe locatie om nog samen na te borrelen en praten. 

 

Wil je meer weten over het buitenkoken? Laat hier een bericht achter

Of kom in contact via een email