Wildplukken in jouw regio!

......GA JE MEE?
Ontdek hoe lekker de natuur is

Wat gaan we doen?

Ongeveer 3 uur gaan we wandelen door een natuurgebied en staan uitgebreid stil bij eetbare of medicinale planten die we tegenkomen. Je krijgt uitleg over de planten en we bespreken met zijn allen ervaringen die we al hebben met het verzamelen en bereiden van planten. 

Ontdekken, plukken en koken 

Na de wandeling strijken we neer en gaan een gezonde maaltijd maken. We vullen de recepten aan met planten uit de omgeving.  Bij het koken maken we als dit toegestaan is gebruik van buitenkook materialen zoals een driepoot en vuurschaal. Om 16 uur hebben we een gezamenlijke maaltijd en sluiten daarna de dag af. 

Wat kost het? 

Wildplukwandeling: €60 per persoon 
* kinderen tot 15 jaar een bijdrage van €10 (kun je contant afrekenen op de dag zelf, wel graag aangeven hoeveel kids!)

Buiten koken
We bespreken het gebruik van planten in de keuken. Hoe kan je deze plant gebruiken en welke delen? Voor de recepten gaan we ook planten verzamelen
Plantenkennis
Na de wildplukwandeling krijg je een overzicht per e-mail van de planten die we zijn tegengekomen om zo de plantenkennis er goed in te krijgen!
Kleinschalig
De bijeenkomsten zijn met 6 tot 12 deelnemers. Dit is belangrijk voor het creëren van een werkzame groep.
Ongedwongen
Op de wandelingen ligt de focus op de wilde planten terwijl we kunnen genieten van de mooie plek en een lekkere maaltijd.

Wildpluk locaties in beeld

Gorinchem Lingebos

Rondom Gorinchem zijn weinig bossen en het Lingebos is het dichtste bij. Vooral in de herfst gaan we daarom hiernaar toe. De natuur is hier beschermd. Toch kun je hier wildplukken want er zijn veel soorten planten die eetbaar zijn en wel geplukt mogen worden. Veldzuring bijvoorbeeld is een heel fris zurig plantje wat je zowel in het najaar als in het vroege voorjaar kunt vinden hier.

Kwade Hoek

Zeer bijzonder buitendijks gebied in Goedereede waar de wildplukwandelingen in Zeeland worden georganiseerd. Zeegroenten groeien hier maar ook wilde selderij staat erbij alsof je op een moestuin loopt! Omdat het voor de meesten wat verder weg is worden hier de langere wildpluk wandelingen gehouden.

Utrecht Wildpluk en Pluktuin

In Utrecht werken we samen met De Moestuin Utrecht voor de wildplukwandelingen. Op het terrein zelf worden veel eetbare planten gekweekt en dat is een leuke combinatie met wildpluk vondsten. Het is ook een hele gezellige plek om iets te drinken of achteraf te lunchen samen.

Gunterstein bij Utrecht

Voor de regio Utrecht gaan we samenwerken met Hof van Gunterstein voor de wildpluk wandelingen. Dit is onderdeel van het landgoed Gunterstein. Echt een geweldig stuk natuur daar dat enigzins lastig te bereiken is en daarom lekker rustig. Soms zullen we alleen wandelen op het terrein, en soms ook bij het Hof achteraf gezellig de dag afsluiten met wildpluk gerechten.

Veelgestelde Vragen

VInd hier antwoorden op veelgestelde vragen 

Hoe moet ik mij aanmelden voor een wildplukwandeling?

Je kunt (wat hoger) op deze pagina een wildplukwandeling aanklikken en je aanmelden.

Voor vragen kan je op onze contact pagina het formulier invullen. 

Wat voor kleding moet ik meenemen?
Je krijgt een email een week voordat we op pad gaan met hierin tips voor je kleding en schoeisel. 
Moet ik zelf eten meenemen?
Nee! We doen een lunch samen en ook het avondeten wordt geregeld. 
Kan ik meerijden?
Vaak is het mogelijk om mee te rijden met ons of een van de deelnemers. Neem contact op voor de mogelijkheden
En wat als het slecht weer wordt?
Bij slecht weer kijken we vaak even op de dag zelf of de dag ervoor of de wildpluk dag door kan gaan. We hebben de mogelijkheid om samen droog te zitten maar als het een hele dag regent dan verzetten we de dag
Kan ik ook met een eigen groep wildplukken?
Ja, je kunt een het contact formulier invullen op deze website en je aanvraag doen. We kunnen dan een wildpluk dag op maat aanbieden. Groepen vanaf 8 mensen zijn al mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden. 

Als je interesse hebt in de wildplukwandelingen maar ook nog wat vragen dan kun je ons gewoon even mailen. Tot mails!