Wildpluk wandelingen 2024 in prachtige buitengebieden


We organiseren in het weekend wildplukwandelingen waarin je meer leert over de natuur in het gebied dat we bezoeken. De route en tijdstip is zo gekozen dat we voldoende eetbare en geneeskrachtige planten tegenkomen. Als er planten zijn die je ziet die jouw specifieke interesse hebben kunnen vragen beantwoord worden.

Hoe ziet een wildpluk wandeling eruit?

Het is een sport om eetbare planten te vinden en herkennen. Wat we vinden kunnen we onderzoeken op uiterlijk en smaak. Al snel komt het gebruik van planten in de keuken ter sprake. Hoe kan je deze plant gebruiken? En welke delen? De geneeskrachtige werking en het historisch gebruik van planten komen ook aan bod. 

Tijdens een wandeling staan we dus uitgebreid stil bij de planten die we tegenkomen. Je krijgt uitleg over de planten en we bespreken met zijn allen ervaringen, met planten of dingen die belangrijk zijn op dat moment.  Er is tijd om plantenkennis te delen.

Na de wandeling gaan we  een gezonde maaltijd maken. We vullen de recepten aan met planten uit de omgeving.  Het koken doen we ook buiten (buitenkoken), op gas of op vuur al naar gelang de plek waar we zijn. Van de gerechten die we maken krijg je de recepten mee naar huis.

Na de wildplukwandeling krijg je een overzicht per e-mail van de planten die we zijn tegengekomen om zo de plantenkennis er goed in te krijgen! 

Prijzen wildplukwandelingen

Korte wandeling: 27 euro per persoon
Lange wandeling: €60 per persoon
* kinderen tot 15 jaar gratis mee, wel een bijdrage van 10 euro voor het eten

Tijden

Korte wandeling van 10.30 tot 13 uur
Lange wandeling van 11 tot 17.00 uur

Locaties

Onderaan deze pagina vind je locaties waar we gaan wildplukken.

We proberen de dag zo te organiseren dat het voor iedereen een onvergetelijke dag wordt. Je kunt meedoen via een online boeking door een van de dagen te kiezen uit de Wildpluk Agenda die op deze pagina staat. 

Buitenkoken
We gaan heerlijke gerechten maken na de wildpluk wandeling met de vondsten
Plantenkennis
Op een makkelijke manier worden eetbare planten bekenden voor jou
Kleinschalig
De bijeenkomsten zijn kleinschalig met 5 tot 10 deelnemers
Ongedwongen
De sfeer is ongedwongen en gezelligheid staat voorop

Gorinchem Lingebos

Rondom Gorinchem zijn weinig bossen en het Lingebos is het dichtste bij. Vooral in de herfst gaan we daarom hiernaar toe. De natuur is hier beschermd. Toch kun je hier wildplukken want er zijn veel soorten planten die eetbaar zijn en wel geplukt mogen worden. Veldzuring bijvoorbeeld is een heel fris zurig plantje wat je zowel in het najaar als in het vroege voorjaar kunt vinden hier.

Kwade Hoek

Zeer bijzonder buitendijks gebied in Goedereede waar de wildplukwandelingen in Zeeland worden georganiseerd. Zeegroenten groeien hier maar ook wilde selderij staat erbij alsof je op een moestuin loopt! Omdat het voor de meesten wat verder weg is worden hier de langere wildpluk wandelingen gehouden.

Utrecht Wildpluk en Pluktuin

In Utrecht werken we samen met De Moestuin Utrecht voor de wildplukwandelingen. Op het terrein zelf worden veel eetbare planten gekweekt en dat is een leuke combinatie met wildpluk vondsten. Het is ook een hele gezellige plek om iets te drinken of achteraf te lunchen samen.

Veelgestelde Vragen

VInd hier antwoorden op veelgestelde vragen 

Hoe moet ik mij aanmelden voor een wildplukwandeling?

Je kunt (wat hoger) op deze pagina een wildplukwandeling aanklikken en je aanmelden.

Voor vragen kan je op onze contact pagina het formulier invullen. 

Wat voor kleding moet ik meenemen?
Je krijgt een email een week voordat we op pad gaan met hierin tips voor je kleding en schoeisel. 
Moet ik zelf eten meenemen?
Nee! We doen een lunch samen en ook het avondeten wordt geregeld. 
Kan ik meerijden?
Vaak is het mogelijk om mee te rijden met ons of een van de deelnemers. Neem contact op voor de mogelijkheden
En wat als het slecht weer wordt?
Bij slecht weer kijken we vaak even op de dag zelf of de dag ervoor of de wildpluk dag door kan gaan. We hebben de mogelijkheid om samen droog te zitten maar als het een hele dag regent dan verzetten we de dag
Kan ik ook mee zonder wildpluk ervaring?
Natuurlijk! En onthou dat een leuk samenzijn voorop staat. 

Als je interesse hebt in de wildplukwandelingen maar ook nog wat vragen dan kun je ons gewoon even mailen. Tot mails!